Uitnodiging 20 September Oogst Feest

Hier een video van mij: 20 September geven wij een Oogst Feest. Een feest buiten, in onze boomgaard, tussen de schaapjes en de Shetlanders, bij een vuurtje, met elkaar, voor elkaar en door elkaar. Kom jij ook? Stuur dan een e-mail aan Jakko! Er is beperkte plaats ivm Corona maatregelen, maximaal 30 mensen, wie het eerst komt het eerst maalt…. iedereen neemt zelf eten en drinken mee, en we maken het feest samen. 

 

Hi, 

Op 13 Maart 2020, dat is nu 25 weken geleden, zijn wij in Quarantaine gegaan. En alhoewel Nederland ‘officieel’ uit Quarantaine is, is de Corona periode nog lang niet voorbij. Wij zijn afgelopen zomer 1 week naar Schiermonnikoog geweest. We ontvangen in hele kleine groepjes weer wat mensen voor live trainingen. Maar op een bepaalde manier zijn wij zelf nog steeds in een soort Quarantaine. De wereld is veranderd. De wereld verandert. En dat vraagt iets van ons. Tijd. Je terugtrekken. Luisteren. Je eigen dingen opruimen. En een antwoord ZIJN. Wat dat dan ook betekent.

De laatste keer dat wij iets ‘buiten onze studenten’ groep deden was 12 weken geleden. Drie maanden. Namelijk op 21 Juni. Toen hadden wij hier ons Zonnewende feest. Bij dat feest ging het over het loslaten van de Quarantaine. Weer een stapje richting de buitenwereld, wat dan dan ook betekent. Weer een luikje openzetten naar een vorm van leven zonder onze adem in te houden.

In die 12 weken, en de totaal 25 weken sinds Corona is er hier in elk geval heel veel gebeurd. In de wereld ook. Misschien heeft het op jou een positieve invloed gehad, misschien een hele nare. Maar wie ik ook spreek: er is veel veranderd.

Het is nu weer tijd voor een overgang. De overgang naar de oogst van deze periode tot nu toe verzamelen, en meenemen richting de toekomst.

En daarvoor nodig ik je heel hartelijk uit voor een Oogstfeest 20 September aanstaande.

Een aantal van jullie heb ik afgelopen periode elke week gesproken. Een aantal van jullie helemaal niet. Hoe het ook is: ik denk IEDERE DAG aan jullie.

  • Wij zijn op 2 April weken verhuisd met zowel de trainingszaal als ons kantoor als ons huis, en onze nieuwe plek krijgt steeds meer vorm. Er staan twee Shetland ponies in de wei, rozen in de tuin, de schaapjes komen eraan en het wordt ‘echt’ van ons en voor jullie
  • Er zijn een aantal kleine groepjes hier geweest voor meerdaagse trainingen. De losse trainingsdagen lopen weer.
  • De Morning Miracles heeft een mooie vorm met een weekstart, meditatie en weeksluiting die altijd dierbaar en fijn zijn en echt richting en structuur geven
  • Onze Miracles retraite in November naar Schiermonnikoog heeft veel belangstelling en een mooie groep deelnemers!
  • Wij hebben JULLIE GEMIST!!!!!!

Het allerbelangrijkste is dat we – meer dan OOIT – zowel aan onszelf als aan de mensen om ons heen hebben gezien hoe cruciaal het is dat je je omringd met ‘groene poppetjes’. Want laten we wel wezen, van Facebook en de krant hoefde je het niet te hebben de laatste weken…. na de virussen, maatregelen, afstand houden, racisme, ellende in Amerika en nog meer is er nu volop tweestrijd uitgebroken. En wie niet meedoet aan de tweestrijd kiest nu weer kamp ‘tegen de tweestrijd’. Ik vind het bij tijden niet eenvoudig en ik voel me gezegend dat ik er niet dagelijks mee geconfronteerd wordt op straat. Ik besef me volop hoe rijk dat is en hoe belangrijk!

Ja, we leven IN de wereld, maar het is echt fijn om zelf te kiezen wanneer dat wel en niet ‘om je oren slaat’. Dat is een kostbaar goed waarvan ik mij besef dat niet iedereen dat heeft. 

Nog meer dan op 13 Maart, en meer dan OOIT is duidelijk – hoop ik – dat als we willen dat de wereld hier beter van wordt, dan zullen wij ONSZELF meer ruimte moeten geven.

Wij creëren dan ook elke drie maanden een samenzijn waarin we met een veilige hechte groep uitwisselen over wat dit van ons vraagt, wat jij meemaakt, hoe het met je gaat, en wat je nodig hebt. Zodat jij je kunt voeden, groene poppetjes om je heen hebt, je emoties even los kunt laten zonder dat er iets mee ‘hoeft’ en we elkaar weer (alhoewel niet altijd fysiek – want iedereen mag zich hier veilig voelen) metaforisch omarmen en vasthouden.

Wil je 20 September komenMeld je aan door een email te sturen aan jakko@suzemaclainepont.com – graag ZSM, er mogen maximaal 30 mensen komen. 

Hoe het je ook is vergaan, wat ons betreft is het tijd voor weer een overgang. Een nieuw fase. Bij de Zonnewende was het ‘weer naar buiten’, dit keer is het ‘vieren van de Oogst’.

Wat heeft de Corona tijd jou tot nu toe opgeleverd? Wat moet jij loslaten aan verwachtingen, doelen en angsten om echt bij te dragen aan het bouwen van een nieuwe wereld en wat valt er te vieren?

Om die nieuwe fase in te luiden geven wij een ‘Corona proof’ feest. Dat wil zeggen: we nodigen je uit om op 20 September hier in onze boomgaard te komen. We gaan dan vuur maken, verhalen delen, een paar rituelen doen, en echt weer even elkaar ‘voelen’ op de afstand die bij jou past. We garanderen dat als jij 10 meter afstand wilt dat kan en gerespecteerd zal worden. We garanderen dat iedereen zich veilig KAN voelen.

We respecteren uiteraard ook dat er mensen zijn die best willen maar toch nog niet willen komen.

Wij maken dit feest met elkaar. Dat wil zeggen: het kost niets, en iedereen neemt eten en drinken mee en een muziekinstrument als je dat bespeelt.

  • Wil jij graag je eigen eten eten en niet delen? DAT MAG.
  • Wil jij graag juist eten delen? Dan zorgen wij dat dat kan.
  • Wil jij muziek maken? GRAAG – mits akoestisch
  • Heb je een dak-tent voor het geval het regent? Dan horen we dat graag!

Je bent welkom vanaf 13.00 – NA de lunch, en het duurt tot uiterlijk 22.00

In verband met veiligheid is er dit feest geen ruimte voor kinderen en partners die geen trainingen hebben gevolgd bij ons – hoe graag we ze ook zouden ontmoeten. Het is echt nog even ‘onder ons’.

Sommige mensen zijn hier voor het eerst onder de mensen. Daar willen wij graag rekening mee houden.

Laat weten of je komt, dan sturen we je de routebeschrijving!

Ik verheug me ENORM op om jullie te zien!

Liefs,

Suze & Jakko

Suze Maclaine Pont

PS Vergeet je niet te mailen aan Jakko dat je komt?